Onze ogen, wat zouden we toch zonder hen doen? Ze zijn onvervangbaar, uniek en van groot belang om onze dagelijkse bezigheden tot een goed einde te brengen. Velen onder ons vergeten echter om goed voor onze ogen te zorgen. In ons dagelijkse leven gebruiken wij onze ogen continu. Dit wil zeggen dat ze ook heel wat te verduren krijgen. In dit artikel delen wij enkele tips om je ogen optimaal te beschermen, zodat ze zo lang mogelijk in goede conditie blijven!

Gun je ogen voldoende rust

Het beschermen van je ogen is voor sommigen misschien niet zo vanzelfsprekend als het beschermen van je huid of oren, maar ze zijn zéker niet minder belangrijk! Dankzij een goede bescherming van je ogen voorkom je mogelijke oogaandoeningen. Gun om te beginnen je ogen voldoende rust. Wanneer je veel tijd spendeert achter je computer of smartphone, zijn je ogen continu bezig met scherpstellen. Dat vergt enorm veel energie van je ogen en zorgt voor uitputting en kan leiden tot klachten als hoofdpijn, vermoeide en droge ogen. Daar zit je niet op te wachten, toch? Bouw dus genoeg pauzes in om je ogen rust te gunnen, zet je schermhelderheid zachter of ga voor een computerbril die het blauwe licht filtert.

vrouw bedekt ogen

Bescherm je ogen tegen UV-straling

We worden allemaal blij van het zonnetje. Toch mag je tijdens zonnige dagen niet vergeten om, net zoals je huid, je ogen heel goed te beschermen. De UV-straling bevordert namelijk het ontwikkelen van de oogaandoening cataract en kan zelfs in het ernstigste geval oogkanker veroorzaken. Het is dus essentieel om tijdens zonnige dagen, maar zelfs ook wanneer het bewolkt is, een kwalitatieve zonnebril te dragen die 100% UV-bescherming biedt. Zo kun je op een veilige manier van de zon genieten!

 

Eet gezonde voeding

Goed voor je ogen zorgen betekent ook goed zorgen voor de rest van je lichaam. Zorg ervoor dat je voldoende groene groenten, vis, noten en fruit eet. Deze gezonde voedingsstoffen bevatten omega-3 vetzuren, zink en vitamine C en hebben een positieve invloed op de gezondheid van de ogen. Roken verhoogt de kans op veel oogziektes. Stoppen met roken is dus niet alleen goed voor je longen en portemonnee, maar het bevordert ook de gezondheid van je ogen.

 

Regelmatige controle en onderhoud

Onder een goede verzorging valt ook een regelmatige controle van je ogen. Laat je zicht regelmatig testen. Op de manier spoor je oogaandoeningen vroegtijdig op en ga je na of het gezichtsvermogen al dan niet achteruit gaat. Draag je een bril of lenzen? Dan is het belangrijk om deze op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden. Doe je dat niet, dan kan het leiden tot irritatie, pijn en zelfs permanente oogschade. Was altijd goed je handen alvorens je jouw lenzen aanraakt. Reinig vervolgens regelmatig je bril en deze kleine handelingen maken al een wereld van verschil.

Wens je nog meer tips of heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je met plezier verder!